Beste Acteur

In deze categorie komen alle acteurs aan bod die in Vlaamse fictie op televisie meespeelden. Bij de namen in de longlist worden steeds de reeks vermeld waarin deze acteur het afgelopen jaar gespeeld heeft en de zender waarop de reeks te zien was.

Beste Actrice

In deze categorie komen alle actrices aan bod die in Vlaamse fictie op televisie meespeelden. Bij de namen in de longlist worden steeds de reeks vermeld waarin deze actrice het afgelopen jaar gespeeld heeft en de zender waarop de reeks te zien was.

Beste Presentator

Deze categorie omvat alle presentatoren van Vlaamse televisieprogramma's. Bij de namen van alle presentatoren worden de programma’s vermeld die in het voorbije jaar door hen gepresenteerd werden.

Beste Presentatrice

Deze categorie omvat alle presentatrices van Vlaamse televisieprogramma's. Bij de namen van alle presentatrices worden de programma’s vermeld die in het voorbije jaar door hen gepresenteerd werden.

Beste Drama

Deze categorie omvat alle fictieprogramma’s waar humor geen primair doel is.

Beste Entertainmentprogramma

In deze categorie komen alle Vlaamse programma’s van het voorbije jaar in aanmerking die als voornaamste kenmerk hebben dat ze de kijker lichtvoetig amusement willen bezorgen. Het kan onder meer gaan om (show) programma’s waar muziek, spel, quiz of competitie centraal staan of programma’s die op een originele manier entertainment brengen.

Beste Humor- en comedyprogramma

Deze categorie omvat alle programma’s die bedoeld zijn om de kijker te doen lachen, ook al is de vorm van het programma soms onder te verdelen in een andere categorie. Humor en (stand-up) comedy, fictie met humor als primair doel (sitcoms) en shows met humor als primair doel.

Beste reportage, documentaire en informatieprogramma

In deze categorie komen alle Vlaamse programma’s in aanmerking die via reportages of documentaires, dikwijls op een verhalende manier, maatschappelijke thema’s behandelen. Komen ook in aanmerking alle programma’s die tot doel hebben de kijkers te informeren over alle mogelijke domeinen van het dagelijkse leven.